dijous, 15 de setembre de 2016

PROTAGONISTA JOVE


21è Premi de Literatura «Protagonista Jove»

El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) convoca el 21è Premi de Literatura «Protagonista Jove» amb el propòsit d’estimular la lectura d’imaginació en els nois i noies.
A tal efecte, una comissió d’experts en literatura per a joves ha seleccionat els vuit llibres en català, quatre per a cada grup d’edat, que presentem en aquestes Bases a tots els centres d’ESO, de Batxillerat i biblioteques de Balears, Catalunya i País Valencià.
La selecció de llibres s’ha fet d’entre els publicats des del maig de 2015 a l'abril de 2016.
L’objectiu del Premi de Literatura «Protagonista Jove» és aconseguir que el major nombre possible de joves llegeixin els llibres seleccionats; es constitueixin com a Jurat dins de cada centre o biblioteca, i els presentin i defensin davant dels seus companys i, entre tots, anomenin el que consideren millor. Es pretén que la veu dels joves es faci sentir, donant-los l’oportunitat de funcionar com a Jurat amb repercussió més enllà del centre escolar, de la biblioteca o del club de lectura.

Per participar-hi. Inscripció electrònica

Caldrà formalitzar la inscripció omplint el formulari de participació que hi ha en la web del ClijCAT (en aquesta enllaç).

Si us plau, llegiu atentament les instruccions de la pàgina d'inscripció. Hi ha informació important a tenir en compte tant del procés d'inscripció, com del procés de votació electrònica.La pàgina d'inscripció romandrà activa fins al dia 31 de desembre del 2016.

Telèfon de contacte:
Sra. Margarida Mateu. Tel. 93 487 45 25 (matins) correu-e: protagonista@clijcat.cat
Secretària Tècnica del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT)

Bases

 • 1. Cal organitzar-se dins dels centres i biblioteques en grups:
  • a) de 13 a 14 anys d'edat
  • b) de 15 a 16 anys d'edat
 • 2. Cada participant haurà de llegir els quatre llibres que corresponguin al seu grup d'edat. Caldrà establir debats i votacions.
 • 3. S'haurà de donar a cada llibre una puntuació: 4 per al més ben valorat, 3 per al segon, 2 per al tercer i 1 per al quart. No es podrà donar la mateixa puntuació a més d'un llibre
 • 4. Les votacions s'emetran a de la web del ClijCAT utilitzant per a l'accés el codi que el Consell els facilitarà i que s'haurà conservat fins aleshores. 
 • 5. Les votacions hauran de ser col·lectives, per tant, recolliran la suma de tots els vots que els Jurats hauran atorgat a cada llibre. Seran considerades nul·les aquelles en què hi hagi llibres no puntuats per un o més Jurats. 
 • 6. Els centres i biblioteques que intervinguin en el Premi de Literatura  «Protagonista Jove» rebran un diploma que els acreditarà com a membres del Jurat i participaran en el sorteig de dos lots de llibres (segons participin en un grup, en dos grups), d'uns cinquanta títols cada lot, que concediran les editorials que hauran publicat els llibres més votats.
 • 7. Les obres guanyadores rebran una distinció.
 • 8. El termini per emetre les votacions dels Jurats de cada centre i biblioteca serà el dia 15 de maig del 2017. El dia 16 de maig del 2017 quedarà desactivada la pàgina i no es podran emetre més votacions. 
 • 9. El veredicte del 21è Premi de Literatura «Protagonista Jove» es farà públic el dia 30 de maig del 2017.

Inscripció


Comissió d’experts:

Sr. Joan BustosRevista Faristol
Sra. Beatriu CajalRevista Faristol
Sra. Glòria GorchsBiblioteca Roca Umbert
Sra. Veri PenaLlibreria La Mulassa
Sr. Joan PortellClijCAT. Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil

Clijcat. Consell Català del LLibre Infantil i Juvenil. clijcat@clijcat.cat
Política de protecció de dades