dijous, 12 de gener de 2017

ONES DE LLIBRES


Hola a tots i totes, després d'unes estupendes vacances, reprenem el blog suggerint la recomanació que desde la Biblioteca de Cocentaina, fa Mª Dolors Insa.
Posted: 11 Jan 2017 09:51 AM PST

P.D. James (1920-2014) fou una escriptora britànica coneguda per les seues novel·les policíaques, de les quals ha venut milions d'exemplars arreu del món. Va publicar la seua primera novel·la el 1962, Cubridle el rostro, un títol protagonitzat pel detectiu Adam Daglinesh, el personatge que la faria coneguda entre els lectors. Forense de professió, P.D. James va transmetre la seua experiència en els crims narrats als llibres. Adam Daglinesh és inspector i dirigeix un grup especial d'homicis a Scotland Yard. El seu perfil és el d'una persona culta, educada i intel·ligent, amb un comportament molt a l'estil britànic. Tots els casos estaran ambientats a la Gran Bretanya. Serà el protagonista d'una sèrie composta per catorze títols, els quals van ser tots adaptats en diferents èpoques, per a la televisió.

A la Biblioteca de Cocentaina en trobareu el llibres Muerte en el seminario, La sala del crimen i El Faro.

Posted: 11 Jan 2017 09:06 AM PST


Litecatalana és un racó dedicat exclusivament a la història de la literatura catalana amb un objectiu didàctic. Hi trobarem informació sobre autors, períodes històrics que es corresponen amb els estils del modernisme, noucentisme, avantguarda, preguerra, guerra civil, postguerra i segle XX, juntament amb les característiques de la producció literària en cada època. No sols trobareu informació en format document, sinó també vídeos i altres formats disponibles a través dels enllaços si punxeu en el menú de la dreta. 

Una font d'informació disponible per a tothom, útil per a curiosos i, sobretot, per als estudiants. Per aquests hi ha activitats proposades per saber si han assolit els coneixements.
Posted: 11 Jan 2017 09:05 AM PST

Carla Montero. El invierno en tu rostro. Ed. Plaza y Janés

Lena i Guillén són dos germanastres que viuen en un poble espanyol de muntanya, quan a prop succeeix un accident d'avió sense supervivents. La dona d'un dels morts apareix al poble i, en agraïment a l'ajuda de Guillén, s'ofereix a endur-se'l amb ella a França. Aquest esdeveniment decidirà el futur i destí de la parella de protagonistes, la vida dels quals es vora també afectada per l'esclat de la Guerra Civil Espanyola. Lena i Guillén faran tot el possible per retrobar-se i viure la seua història d'amor, però les circumstàncies històriques en Espanya i Europa, els separarà. 

Aquesta és la tercera novel·la de la Carla Montero, de qui també trobareu a la biblioteca els dos títols anteriors, La tabla esmeralda i La piel dorada, que us recomanem.
Posted: 11 Jan 2017 09:04 AM PST

Haruki Murakami. El elefante desaparece. Ed. Círculo de Lectores

Una altra novetat literària que podem gaudir ja els lectors de la biblioteca és aquesta. L'escriptor japonés més conegut arreu del món publica un nou llibre, un recull de relats, contes que ténen en comú la temàtica fantàstica. 
Podrem llegir sobre un home obsessionat amb la desaparició d'un elefant, una parella de xicots que prenen la decisió d'atracar un MacDonalds, un jove que insulta contínuament el seu cunyat, un piròman... gent estranya i situacions encara més estranyes que xoquen de front contra el lector i el sorprén.
Posted: 11 Jan 2017 09:03 AM PST

John Grisham. Un abogado rebelde. Ed. Círculo de Lectores

Ambientada als Estats Units, la nova novel·la de l'escriptor John Grisham està protagonitzada per Sebastian Rudd, un advocat atípic dedicat a defendre aquells que ningú no vol representar: drogoaddictes, criminals i gent problemàtica en general que es queden al marge de la societat. La raó, pensa que qualsevol té dret a una defensa, combat la injustícia, lluita contra les grans corporacions i desconfia del sistema judicial. L'advocat Rudd té per davant una tasca titànica enfrontant-se al menyspreu i la corrupció dels tribunals.

Un nou títol del mestre del thriller judicial, que ja teniu entre les novetats de la Biblioteca de Cocentaina.

Posted: 11 Jan 2017 09:02 AM PST

Eduardo Carrera / Leire salaberria. Los invitados de mi hermana. Ed. Planeta de Agostini

Keysia és una xiqueta i prompte complirà sis anys. La seua mare li demana que faça un llistat dels amics que vindrà a la seua festa d'aniversari, en la qual inclou els seus amics invisibles... El seu germà de vuit anys tracta de convéncer la Keysia que no existeixen i no pot creure que la seua família li seguisca el fil  a la seua germana amb el tema. Però la Keysia té molta imaginació i això fa que els seus amics cobren vida.
Posted: 11 Jan 2017 09:02 AM PST

Dominique Jolin. Toupie de Caputxeta. Ed. EdebéToupie i Binou són dos amiguets, un ratolí i la seua mascota, que protagonitzen una sèrie de llibres per a prelectors i primers lectors, on predomina la il·lustració. A cadascun dels contes llegim sobre els seus jocs, com en aquesta ocasió que han decidit representar el conte de la Caputxeta. Binou serà el llop i esperarà Toupie al llit. La història no ix perfecta però els dos amiguets s'ho passen d'allò més bé.
Posted: 11 Jan 2017 09:00 AM PST

Alberto Urcaray. El somni de Toulouse-Lautrec. Ed. Brosquil

En forma de conte ens introduïm en la vida del pintor francés Henri de Toulouse-Lautrec. Nascut el 1864 en una família noble francesa, en la infantesa li va despertar el gust pel dibuix i la pintura. Paral·lel al relat de la seua vida, ens transmet la seua passió i trajectòria artística. Davant les advertisats que va haver de patir, ell era feliç perquè podia pintar. Fins que es va fer un nom i va ser una persona molt respectada i recordada com un dels grans de la pintura, ara explicat en aquest llibre perquè els xiquets puguen conéixer-lo, dins de la col·lecció "El somni de...".