dijous, 28 d’abril del 2016

Literatura i cinema

Dues pel·lícules projectades a la setmana literària estan basades en novel·les. Ací teniu les ressenyes per si esteu interessats a llegir-les.
Els avantatges de ser un marginatELS AVANTATGES DE SER UN MARGINAT
En Charlie és un adolescent introvertit que viu amb la seva família aparentment modèlica. Quan acaba l’escola, el suïcidi del seu millor amic li dispara una sèrie d’inseguretats. L’entrada a l’institut arriba com una amenaça. Però, entre classe i classe, trobarà un professor que l’ajudarà a fer servir la literatura com una arma. I, sobretot, una colla de xavals més grans, atrevits i transgressors. Uns autèntics outsiders amb qui pujarà a les salvatges muntanyes russes de l’adolescència per descobrir emocions ocultes i aprendre a combatre les allargades ombres que el turmenten.
Els avantatges de ser un marginat és més que una narració explicada amb una llarga sèrie de cartes íntimes, divertides i devastadores. És més que un relat ple de referències a cançons, llibres i pel·lícules. És més que l’aclamada obra de debut d’Stephen Chbosky que s’ha convertit en un fenomen de culte amb versió cinematogràfica inclosa. És una novel·la captivadora que explora els traumes, les expectatives i els sentiments d’uns adolescents que batallen per aprendre a viure. I per sentir-se infinits.


RASTRES DE SÀNDAL

Asha Miro | Anna Soler-Pont
1974. La Muna és una nena òrfena d'onze anys que treballa a Bombai i no pot oblidar la seva germana petita, de qui la van separar. La Sita té sis anys i, sense altres records que els dels orfenats de Nasik i Bombai, on ha crescut, somia tenir uns nous pares. El Solomon, un nen etíop de vuit anys, viu a Addis Abeba i descobreix que el seu món està canviant sense entendre per què. Les vides del Solomon, la Muna i la Sita coincidiran trenta anys després entre Addis Abeba, Mumbai i Barcelona, més enllà de destins i cultures, passats comuns i futurs imaginats.