dimarts, 31 de maig del 2011

Asarts

En l’any 2.576, hi havien huit planetes diferents:
Kurimé, Sunev, Astri, Ramt, Jupter, Sturn, Arú i Tuptep.
            En tots aquestos planetes, vivien una gran quantitat de blandi i blues, de la mateixa espècie, però amb diferent color de pell. En Kurimé, eren rojos, en Sunev, marrons, en Astri, de color carn, en Ramt, taronja, en Jupter, verds, en Sturn, blau cel, a Arú, blau oscur i per últim a Tuptep eren negres.
            A banda d’aquestes característiques, també hi tenien unes altres de diferents, com la forma de viure, o el tipus de construcción.
            Al primer planeta (Kurimé) les cases eren de foc, i el menjar preferit d’ aquest planeta eren les llonganisses i les botifarres, perquè són  molt fàcils de torrar.
            Al segon planeta (Sunev) les cases eren de tota mena de pedres, i el seu menjar preferit era la pizza.
            Al tercer planeta (Astri) les cases estaven contruïdes als arbres, i el seu menjar preferit era el peix.
            Al quart planeta (Ramt) les cases estaven contruïdes en rajoles de colors, i el seu menjar preferit era el salmó fumat.
            Al cinqué planeta (Jupter) les cases estaven construides amb bombolles d’ aigua molt resistents, i el seu menjar preferit eren els macarrons.
            Al sisé planeta (Sturn) les cases estaven construïdes amb forma de torres i als balcons la barana era en forma    d’ anell( com els que tenia els seus planetes) i el seu menjar preferit eren els calamars a la romana.
            Al seté, les cases estaven construïdes amb minerals de diferent tipus, i el seu menjar preferit era l’ amanida.
            Al huité planeta (Tuptep) les cases eren iglús i castells de gel, i el seu menjar prefereit eren els gelats (per això tenien tantes caries).
La tecnologia va anar avançant  en tots els planetes fins que van descobrir que hi havien altres planetes galàccia que hi vivien (Via Làctea).
            En Jupter van planejar una expedició per a explorar a Sturn d’ací dos mesos.
Durant mes i mig, en tots els planetes, van estar preparant tot el que era necessari: telescopis, ulleres de sol, menjar (el seu preferit), begudes isotòniques i energètiques, armes, i en alguns casos també uns quants coets artificials.
Això, si, el menjar no era el mateix en tos els planetes, perquè cada un d’ aquestos tenia el seu menjar preferit, i les begudes de tots els planetes no eren les mateixes, perquè tenien un sabor diferent.
            En l’últim mig mes van estar preparant totes les disfresses (aquestos eren com els blandi i blues del planeta al qual anaven a conquistar).
 
           El dia abans de l’eixida van fer una festa d’ acomiadament a tots els exploradors, en tots els planetes, menys en Tuptep, que a última hora va decidir no anar perquè ell es conformava en el que tenia i no necessitava més innovacions per a poder viure bé.
            A l’endemà, a les 7 del mati (aproximadament) tots els exploradors de tots els planetes van agafar les seues respectives naus per anar-se’n i arribar al seu destí dins de la data prevista.
            Els exploradors de Kurimé, exploraven el planeta Sunev, els d’aquest, Astri, i així en tots els planetes, perquè volien tenir-ho tot per a ells, menys Tuptep que es conformava en que tenia.
            Tots iniciaren el seu viatge, amb intenció de arribar als seus planetes i conquistar-los, però això no va poder ser així, perquè a l’arribar vegeren que el planeta estava habitat.
            Estaven molt extranyats, perquè tots els exploradors es pensaven que en el seu planeta era l’únic en el qual hi havia vida, per això els exploradors de Rant van decidir tirar coets per a que els blandi i blues del seu planeta vingueren en la seua ajuda.
                                                                                                            
A banda de Rant també hi havien altres planetes com Arú i Astri que van tirar coets per a demanar ajuda als habitants dels seus planetes per a que els ajudaren a conquerir el planeta que havien anat a investigar.
Els habitants de cadascún dels planetes anteriors, al veure que els seus exploradors necessitaven ajuda, van acudir el més ràpid que van poder. Però de viatge van veure que en els altres planetes també hi havien blandi i blues lluitant contra blandi i blues. En arribar al seu destí van avisar als seus exploradors de que en els altres planetes també hi havien riqueses que altres blandi i blues estaven intentant conquerir.
Van pasar anys i anys i anys… de dures guerres, , fins que Tuptep cansat de veure com anaven destruint-se els planetes, va enviar una carta a cada planeta, en la que deia que no volia més guerres (no servien per a res). Aleshores els va proposar que s’uniren tots els planetes i formaren un hiperplaneta en el qual Tuptep fora el satèl·lit.
Tots van estar pensant la proposta de Tuptep però no es decidien del tot; però al cap de uns quants mesos van acceptar i li ho van comunicar a Tuptep. Els habitants d’ací es van posar molt contents de veure que en un poc de comprensió es podia tindre tot, sense lluiar ni destroçar cap planeta.
             Irene Bataller - Núria Vilaplana
2n ESO